Duurzaamheid


De kwaliteit van onze leefomgeving doet ertoe, nu en in de toekomst. Daarom is duurzaamheid belangrijk in de werkwijze Bloemenhuis de Wingerd en Fleurop over het onafhankelijke keurmerk ‘Barometer Duurzame Bloemist’.

Wat is een duurzame bloemist?Fleurop weet als geen ander hoe belangrijk een duurzamere bedrijfsvoering is. We bestaan al meer dan 100 jaar en we willen er over 100 jaar nog steeds zijn. Bovendien draait onze dienstverlening om bloemen, een natuurproduct. De impact van ons handelen op die natuur willen we dan ook verkleinen. Alle Fleurop bloemisten zijn onafhankelijk duurzaam gecertificeerd en voldoen hiermee aan het keurmerk 'Barometer Duurzame Bloemist'.

‘Barometer Duurzame Bloemist’ 


de inkoop van bloemen en planten (teelt onder goede arbeidsomstandigheden en met minder inzet van milieubelastende bestrijdingsmiddelen)
milieuvriendelijkere verpakkingsmaterialen (beperkt gebruik van folie, plastic en elastiek en géén gebruik van wax, glitters en lak)
duurzamere schoonmaakmiddelen (géén chloorhoudende reinigingsmiddelen)
het gebruik van milieuvriendelijker steekschuim
het scheiden van afval (plastic, groen, karton en papier)
schoner transport voor de bezorging van bloemen
een veilige werkomgeving, die ook ruimte biedt aan mensen in opleiding en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt


Brons, zilver of goud
Afhankelijk van de ingekochte bloemen en planten en het aantal punten dat de bloemist haalt, krijgt het bedrijf een certificaat op brons, zilver of goud niveau.